Platforma odborného tematického setkání pořádaná krajským metodickým kabinetem potravinářství a gastronomie a Centrem kolegiální podpory

Fotogalerie

V pátek 27. září 2019 patřila zasedací místnost Střední odborné školy obchodu a služeb v Olomouci na Štursově ulici učitelům odborných předmětů potravinářských a gastronomických předmětů a jejich hostům.

Ředitelka SOŠ Prostějov Ing. Mária Zámostná představila účastníkům členy metodického kabinetu, odborníky z praxe, kteří jsou zapojeni do práce metodického kabinetu, dále členy centra kolegiální podpory a KMK PG. Objasnila, v čem spočívá spolupráce s vybranými ZŠ a přiblížila jejich práci.

Předsedkyně KMK PG Ing. Iveta Stískalová (taktéž SOŠ Prostějov) seznámila přítomné s činností metodického kabinetu od zahájení projektu do současnosti.

Mimořádně zajímavou součástí setkání byla prezentace odborných seminářů uskutečněných do června 2019, které se ujali metodici-konzultanti Lenka Svobodová (SOŠ Prostějov), Mgr. Anna Pupíková a Mgr. Josef Mrtýnek (SOŠ Litovel), Bc. Miroslava Kolářová (SOŠ obchodu a služeb Olomouc) a Bc. Jindřich Ungermann (SŠ gastronomie a farmářství Jeseník).

Ti, kteří u toho ke své škodě nebyli osobně, tak mohli nasát atmosféru Gastrohrátek na ZŠ Jana Železného v Prostějově i vůni kvalitního vína a jeho degustaci v podání Mariana Jemelíka, degustátora dle norem ISO a sommeliera AS ČR. Na své si přišly chuťové pohárky i při pohledu na atraktivně naservírované restaurační moučníky či ozdoby, které na své moučníky teprve čekaly. Ty čichové zase nasály chuť pražené kávy a seznámily se s přípravou toho správného espressa.

Páteční odpoledne bylo završeno fundovanou diskusí. Když se účastníci rozjížděli, mnozí z nich byli myšlenkami u jednoho z dalších gastroseminářů. Prozradíme téma a budete také chtít být u toho – tvarůžky – tvarůžkové speciality – tvarůžková cukrárna!